Törkytehdas - äänikirja

Törkytehdas -teoksen mukana pääset rockin ja menestyksen dekadenttiin maailmaan. Mötley Crue oli menestyksensä huipulla 1980-luvulla, jolloin he julkaisivat levyn toisensa jälkeen ja kiersivät jatkuvasti ympäri maailmaa. Suurin osa teoksen tarinoista on peräisin juuri tuolta ajalta. Kirjoittaja Neil Strauss on saanut koottua yhteen kronologisen kertomuksen tästä tapahtumarikkaasta aikakaudesta perustuen keskusteluihin yhtyeen jäsenten kanssa. Teos on tapahtumarikas ja nopeatempoinen, eikä tästä kirjasta varmasti löydy tylsää kohtaa.

Mielenkiintoiseksi teoksen tekee se, että kaikki yhtyeen jäsenet ovat saaneet kertoa omat näkemyksensä tapahtumista, minkä lisäksi teoksessa kerrotaan mahdollisimman tarkasti myös, mitä oikeasti tapahtui. Kaiken kaikkiaan Törkytehtaan äänikirjaversio on positiivinen kokemus, joka tarjoaa sinulle viihdettä useiden tuntien ajaksi. Tulet varmasti järkyttymään, mutta myös nauramaan.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Törkytehdas, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Törkytehdas-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana): 2019-04-30

Kirjoittaja: Mötley Crüe (Nikki Sixx, Vince Neil, Tommy Lee, Mick Mars) yhdessä Neil Straussin kanssa

Lukija(t): Markus Niemi

Kieli: Suomi

Kesto: 14 h 57 min

Luokka: Elämänkerta

Julkaisija: Like

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Törkytehdas

Kirjan juoni

Törkytehdas kertoo tunnetun rockyhteen Mötley Cruen menestyksen noususta ja laskusta. Mötley Cruen jäsenet olivat kaikki enemmän tai vähemmän menestyneitä muusikoita Los Angelesissa jo ennen kuin he tapasivat toisensa ja päättivät perustaa yhdessä yhtyeen. Yhtyeen menestys alkoi nopeasti kakerrallaansvaa ja jo parin vuoden kuluttua se oli yksi maailman menestyneimmistä glamrockyhtyeistä. Tässä teoksessa saamme seurata yhtyeen matkaa bändin jäsenten silmin. He ovat kertoneet tapahtumista omien näkemystensä ja kokemustensa kautta Neil Straussille, joka on kutonut tarinan kokonaisuudeksi.

Yleisesti tiedetään, että Mötley Crue oli yksi aikakautensa hurjimmista yhtyeistä. Juhliminen, huumeidenkäyttö, bändärit ja skandaalit seurasivat jatkuvasti heidän jalanjäljissään. Jäsenet elivät päivä , eivätkä mitkään rajoitukset pidätelleet heitä. Rahasta ja menestyksestä huolimatta elämä lopulta saavutti bändin jäsenet ja heitä ympäröivät ihmiset. Huipulta laskeuduttuaan he joutuivat kohtaamaan oman elämänsä todellisuuden ja käymään läpi avioeroja, sairauksia, riippuvuutta ja kuolemaa. Kaikki tämä käydään läpi tässä teoksessa rehellisesti ja haavoittuvasti.

Neil Straussin henkilökuva

Törkytehdas kertoo rokkiyhtyeen urasta ja historiasta yhtyeen jäsenten kokemusten kautta. Itse kirjoittamisesta ja tarinoiden kokoamisesta on vastannut yhdysvaltalainen toimittaja Neil Strauss, joka on kirjoittanut muun muassa New York Timesille ja Rolling Stone -lehdelle. Myöhemmin urallaan hän on tullut tunnetuksi kirjoittamalla elämänkertoja ja toimimalla haamukirjoittajana kuuluisille näyttelijöille ja taiteilijoille lähinnä kuitenkin rock-genren puolella. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Marilyn Mansonin, Jenna Jamesonin ja Dave Navarron kanssa.

Straussin suuri henkilökohtainen kirjallinen läpimurto oli kuitenkin itse kirjoittamansa teos ”Pelimies”. Kirjassa Strauss kuvailee, miten hän ja muut ujot pojat hiovat taitojaan tyttöjen iskemisessä. Kirja oli valtava menestys ja vuonna 2005 se oli New York Timesin bestseller-listalla yli kuukauden. Kirjan menestys johtuu siitä, että se on provosoiva ja monet halusivat lukea sen toiveenaan oppia siitä jotain. Viime aikoina Strauss on käyttänyt hyväksi journalistista osaamistaan tutkiakseen ratkaisemattomia murhatapauksia ja julkaissut tutkimustensa tuloksia podcastina.

Erittäin viihdyttävää kuunnella!

Törkytehdas ei ole välttämättä kirjallinen mestariteos, mutta sen kautta lukijalle välittyy kuitenkin erittäin viihdyttävä ja kiehtova tarina. Kirja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita rockmusiikista ja tämän musiikkigenren historiasta – ja jos olet Mötley Cruen tosifani, sinun kannattaa ehdottomasti kuunnella tämä kirja. Pääset seuraamaan bändiä sen jäsenten kertoessa uransa ylä- ja alamäistä. Teos on yksityiskohtainen kuvaus kaikesta, mikä usein yhdistetään menestykseen, kuuluisuuteen ja vaurauteen ja miten ne vaikuttavat joukkoon nuoria, jolle kaikki se oli uutta.