Kerro minulle jotain hyvää - äänikirja

Jojo Moyesin “Me Before You” -sarjan suomalainen sovitus “Kerro minulle jotain hyvää” erottuu nykyaikaisen romantiikan maailmassa, tarjoten sydäntäsärkevän kertomuksen, joka herättää syvällistä pohdintaa elämän ja rakkauden olemuksesta unohtumattomien hahmojensa, Louisa Clarkin ja Will Traynorin, kautta. Louisa, omalaatuisen viehättävässä roolissaan, ja Will, uuden todellisuutensa epätoivon kanssa kamppaillen, aloittavat matkan, joka kauniisti havainnollistaa, miten odottamattomat yhteydet voivat valaista synkimmätkin polut. Sukellessani tämän arvostelun syövereihin, kutsun sinut tutustumaan, kuinka Moyes kutoo tarinan niin sydämeenkäyvän todeksi, että se lupaa pysyä ajatuksissasi, haastaa käsityksesi rakkaudesta ja vammaisuudesta, ja ehkä jopa houkutella esiin kyynelen tai kaksi sen herkän kuvauksen ihmisen sinnikkyydestä ja rakkauden muuntavasta voimasta.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Kerro minulle jotain hyvää, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Kerro minulle jotain hyvää-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana): 2018-01-22

Kirjoittaja: Jojo Moyes

Lukija(t): Mervi Takatalo

Kieli: Suomi

Kesto: 15 h 46 min

Luokka: Romaanit

Julkaisija: Gummerus Kustannus

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Kerro minulle jotain hyvää

Kirjan juoni

Miljoonat ihmiset ovat nähneet elokuvan ja rakastaneet sitä, ja menestys valkokankaalla on jälleen herättänyt suurta kiinnostusta tähän Jojo Moyesin läpimurtokirjaan. Kerro minulle jotain hyvää on Me Before You -sarjan suomalaisen sovituksen nimi, joka on ensimmäinen samannimisen sarjan kolmesta osasta.

Kerro minulle jotain hyvää kertoo tarinan hieman omituisesta, mutta viehättävästä Louisa Clarkista, joka on hiljattain menettänyt työnsä ja etsii uutta. Näin hänen ja Will Traynorin polut kohtaavat. Moottoripyöräonnettomuudessa halvaantunut Will Traynor on menettänyt elämänilon, eikä tee mitään muuta kuin napsii lääkkeitään. Louisa aloittaa uudessa työssään Willin hoitajana ja hitaasti näiden kahden välille muodostuu side. Louisa tuo Willin elämään täysin uudenlaisen ajattelutavan ja tuo valoa tämän masentavaa elämää, jolloin suhde kehittyy edelleen.

Rakastuimme tähän kirjaan heti, kun aloimme kuunnella sitä, emmekä voineet lopettaa ennen kuin olimme kahlanneet äänikirjan kaikki 15 tuntia läpi. Jojo Moyes kirjoittaa tavalla, joka saa yhdistymään hahmoihin tekstin vallatessa sinut kokonaan, jolloin unohdat, mitä teet. Vaikka tarina käsittelee aiheita, joihin vain harvoilla on todellinen yhteys, Moyes todella saa sinut ajattelemaan, mitä tapahtuisi ja miltä sinusta tuntuisi vastaavassa tilanteessa. Hän käsittelee ihmisluontoa ja sitä, millaista on tavata ja tuntea yhteyttä toisen ihmisen kanssa, sekä miten se saa näkemään elämän aivan eri tavalla. Juoni ei ole pelkkä vanha väsähtänyt rakkaustarina, jossa prinsessa tapaa prinssin ja kaikki päättyy hyvin. Se kertoo myös vaikeuksista, joita kohtaamme aikuisiässä ja työssä, vaikeiden päätösten tekemisestä ja siitä, miten kaikki voi muuttua ja miten kaikki voidaan viedä sinulta vain yhdessä hetkessä. Se, mitä Moyes näyttäisi haluavan meidän ymmärtävän kirjasta on se, että meidän kaikkien tulisi elää elämäämme täysillä ja ennen kaikkea olla ottamatta asioita itsestäänselvyytenä.

Tämä romanttinen tarina on sydäntä särkevä ja tarvitset sitä kuunnellessasi nenäliinoja. Suhteellisen epätavallisista olosuhteistaan huolimatta useimmat ihmiset voivat samaistua kirjaan tai ainakin verrata sitä omaan tilanteeseensa. Hahmot ovat hyvin kuvattuja ja moniulotteisia, heissä on vikoja, eivätkä he ole pelkästään hyviä tai pahoja, mikä tekee heistä realistisempia. Sen ansiosta heihin on myös helpompi samaistua. Moyesin tapa kirjoittaa on helposti ymmärrettävää, mutta samalla yksityiskohtia kuvataan tarkasti, mikä auttaa meitä sukeltamaan syvälle juoneen ja samaistumaan siihen, miltä hahmoista tuntuu ja mitä he käyvät läpi. Kirjassa keskitytään enimmäkseen Louisan näkökulmaan, mutta toisinaan näkökulma myös muuttuu, jolloin pääsemme lähemmäksi muita hahmoja ja ymmärrämme myös heidän emotionaalista matkaansa läpi kirjan. Kirjassa puututaan useisiin ongelmakohtiin, joita vain harvat huomaavat, ja joita monet eivät edes miellä ongelmiksi – näemme uudessa valossa monet niistä jokapäiväisistä ongelmista, joita vammaiset ihmiset kohtaavat päivittäin.

Kerro minulle jotain hyvää äänikirjana saa käymään läpi kaikenlaisia tunteita ja tulet todennäköisesti kokemaan kuuntelemisen aikana todellisen tunteiden vuoristoradan. Teos on musertavan kaunis, ja voimme suositella kirjaa erityisesti niille, jotka pitävät realistisesta romantiikasta, mutta myös niille, jotka haluavat yksinkertaisesti kuunnella kauniin tarinan ihmisyydestä ja monista ongelmista, joita kohtaamme elämän aikana.

Mervi Takatalo on kokenut äänikirjojen lukija ja tekee jälleen kerran erinomaista työtä. Hän lukee kirjan empaattisesti ja herättää jokaisen hahmon eloon – oli sen merkitys kirjassa miten suuri tai pieni tahansa. Jokainen äänikirjoja kuunteleva tietää, kuinka tärkeä rooli lukijalla on ja tässä tapauksessa syytä huoleen ei ole, sillä Takataloa on ilo kuunnella

Rakkauden ja elämän risteyskohtia: Syväluotaava arvostelu

“Kerro minulle jotain hyvää” on Jojo Moyesin mestarillisesti kudottu kertomus, joka koskettaa sydämen syvintä sopukkaa, yhdistäen herkkää romantiikkaa ja syvällisiä elämän opetuksia, ja jättää lukijan syvästi liikuttuneena, pohtimaan elämän ilojen arvostamisen ja sen väistämättömien haasteiden kohtaamisen herkkää tasapainoa.