Taru sormusten herrasta -äänikirjat

Taru sormusten herrasta on trilogia, joka valtasi ensin maailman kirjasarjana myrskyn lailla, sitten elokuvina ja nyt myös äänikirjoina! Voit nyt kuunnella äänikirjana tämän trilogian, joka asetti mittapuun kaikille tuleville fantasiakirjoille ja jota pidetään aikamme suurimpana klassikkona.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Taru sormusten herrasta, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Taru sormusten herrasta-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana):2012-10-01

Kirjoittaja: J.R.R Tolkien

Lukija(t): Heikki Määttänen

Kieli: Suomi

Kesto: 22 h 16 min

Luokka: Fantasia & SciFi

Julkaisija: Otava

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Taru sormusten herrasta

Kirjan juoni

Sauron, pimeyden hallitsija, on saanut haltuunsa kaikki ihmisten, haltioiden ja kääpiöiden sormukset tavoitteenaan hallita Keski-Maata. Ainoa asia, joka häneltä puuttuu suunnitelman täyttämiseksi, on viimeinen Valtasormus – sormus, joka hallitsee kaikkia muita sormuksia ja joka on joutunut Bilbo Reppuli –nimisen hobitin käsiin. Reppulin rauhallisessa kylässä nuorta Frodoa odottaa kova tehtävä sen jälkeen, kun hänen iäkäs setänsä Bilbo Reppuli jättää Valtasormuksen tämän haltuun. Frodon on jätettävä kotinsa ja lähdettävä pitkälle ja vaaralliselle matkalle, joka vie hänet koko Keski-Maan halki tavoitteena tuhota Valtasormus siellä, missä se kerran luotiin, ja näin estää Sauronin pahat suunnitelmat.

Tämän 22 tuntia kestävän seikkailun aikana Frodo ja hänen kumppaninsa törmäävät mitä mielenkiintoisempiin, hauskempiin ja jännittävämpiin hahmoihin, jotka edustavat kaikkia Keski-Maan rotuja. Tarina vie meidät ympäri Keski-Maata, jossa saamme seurata Frodon matkaa yhdessä Sormuksen saattueen kanssa. Se luotiin turvaamaan hänen matkansa Mordoriin.

Sen jälkeen, kun Taru sormusten herrasta julkaistiin vuonna 1954, sitä on pidetty yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista kirjoista. Tämä taikuuden ja taruhahmojen värittämä hämmästyttävä tarina on koskettanut niin nuorten kuin vanhojen lukijoidenkin sydämiä. Professori J.R.R Tolkienin kolmessa osassa kirjoittama Taru sormusten herrasta julkaistiin ensimmäisen kerran George Allen and Unwin -kustantamon toimesta vuosina 1954–1955. Mikä suurenmoinen saavutus se olikaan; eeppinen tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja sankaruudesta. Se on kirja, joka on asettanut standardin kaikille myöhemmin kirjoitetuille fantasiakirjoille. Tolkienin kuvaava kerronta maalaa Keski-Maasta kauniita kuvia, jotka on onnistuttu muuttamaan myös äänikirjan muotoon. Näin matka, jonka Sormuksen saattue tässä tarinassa kulkee, on jotain, jota kannat mukanasi koko loppuelämäsi ajan.

On vaikea laittaa sanoiksi sitä onnea, jota voit tuntea kuunnellessasi niin hyvää fantasiakirjaa kuin Taru sormusten herrasta. Jokaisen, joka ei ole vielä lukenut tai kuunnellut tätä eeppistä tarinaa, tulisi ehdottomasti tehdä niin. Onko se kaikkien aikojen paras fantasiakirja? Kyllä se on, jos meiltä kysyt.

Tarinan ajattomuus perustuu siihen, että se on ainutlaatuisen ja erikoisen psyyken tuote. Tolkien oli poikkeuksellinen kielitieteilijä ja oxfordilainen kuolleiden kielten tutkija, jolla oli vankkumaton käsitys saduista, tarinoista ja luonnon vahvasta arvostamisesta. Hänen eeppinen tarinansa, jonka loppuunsaattamiseen meni 10 vuotta, kertoo tarinan suuresta Sormuksen sodasta ja Keski-Maan kolmannen ajan päättymisestä – ajasta, jolloin taikuus alkoi kadota maailmasta, ja jolloin ihmiset alkoivat ottaa vallan. Tolkien kuvailee tätä siirtymää huolellisesti ja taitavasti suurella rakkaudella maalaten universumin, josta ei voinut tulla mitään muuta kuin ajaton klassikko.

Klassikko – ja aivan syystä!

Taru sormusten herrasta -äänikirjat ovat ajattomia klassikoita, jotka pituudestaan huolimatta viihdyttävät aina viimeiseen sivuun saakka! Se, että kirjojen elokuvasovitus oli niin hyvä, ei varmasti yllätä ketään, joka on lukenut tai kuunnellut tämän eeppisen tarinan aikaisemmin!