Suurin kaikista - äänikirja

On harvinaista, että yhteiskunnan ylempi luokka ja pohjakerros kerääntyvät yhteen, mutta Djursholmin lukiossa tämä on arkipäivää. Tilanne päättyy täydelliseen katastrofiin ja saamme seurata 18-vuotiaan Majan oikeudenkäyntiä kouluampumisen jälkeen. Malin Persson Gioliton oikeudenkäyntitrilleri oli niin suuri menestys, että Netflix teki tarinan pohjalta ensimmäisen ruotsalaisen alkuperäistuotantonsa. Outi Vuorirannan lukema 13 tuntia pitkä teos vie kuulijan todelliselle tunteiden vuoristorata-ajelulle. Teos Suurin kaikista käsittelee erinomaisesti yhteiskunnan luokkajakoa ja Malin Persson Giolito vie jännityksen uudelle tasolle tämän traagisen, mutta jännittävän tarinan avulla.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Suurin kaikista, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Suurin kaikista-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana):2017-04-20

Kirjoittaja: Malin Persson Giolito

Lukija(t): Outi Vuoriranta

Kieli: Suomi

Kesto: 12 h 22 min

Luokka: Jännitys, trilleri

Julkaisija: Otava

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Suurin kaikista

Kirjan juoni

Djursholmin kouluampumisesta on kulunut yhdeksän kuukautta. 18-vuotias Maja istuu oikeussalissa syytettynä kouluampumisen suunnittelemisesta ja toteuttamisesta ampumisen uhriksi jääneen poikaystävänsä kanssa. Oikeudenkäynnin kuluessa tutustumme myös viiteen teini-ikäiseen henkilöön ja heidän elämäänsä ennen verilöylyä. Teoksen päähenkilöt ovat syytettynä oleva Maja sekä tämän poikaystävä Sebastian, jonka isä on Ruotsin rikkain mies. Maja on ainoa henkilö, joka on koskaan todella tuntenut Sebastianin ja vaikka heidän suhteensa näyttää täydelliseltä ulkopuolelta katsottuna, vain harvat tietävät, mitä ulkokuoren takana piilee.

Kaikki teoksen tärkeät henkilöt eivät kuitenkaan ole syntyneet vaurauteen. Hyvänä esimerkkinä on Samir, jonka pyrkimyksenä on kohota arvoasteikolla ylöspäin. Luokkaerot ovatkin teoksen punainen lanka ja ne tulevatkin esiin hahmokuvauksissa, mutta myös Majan tutkintavankeusajan pohdintojen kautta.

Tarina on hermoja raastava, mutta myös traaginen, ja kirjailija onnistuu erinomaisesti konfliktien kuvaamisessa. Äänikirjan lukija Outi Vuoriranta välittää teoksen jännityksen ilmiömäisellä tavalla koko 12 tunnin ajan.

Malin Persson Gioliton henkilökuva

Malin Persson on Ruotsin tunnetuimman kriminologin, kirjailija G.W.Perssonin tytär. Malinin debyyttiromaani Molemmille poskille ilmestyi vuonna 2008. Seuraava teos, Lapsi vain, on jännitysromaani yhteiskunnan pettämästä laiminlyödystä pojasta. Kuitenkin vasta vuonna 2016 julkaistu Suurin kaikista -teos toi Malinille läpimurron. Tämä oikeudenkäyntitrilleri on ollut valtava menestys ja teosta on myyty yli 30 maassa. Myös Netflix päätti tehdä tarinan pohjalta ensimmäisen ruotsalaisen alkuperäistuotantonsa, eikä menestystä tarvinnut odottaa pitkään. Malin Persson Giolito esiintyy itse vieraana sarjassa, jossa hän näyttelee oikeudenkäynnin tuomaria.

Jännittävä ja mielenkiintoinen trilleri

Suurin kaikista on ilmiömäinen tarina, joka ansaitsee kaikki saamansa kunnianosoitukset erityisesti sen voimallisten ja taidokkaiden henkilökuvausten vuoksi. Teoksesta huomaa, että kirjailija todella tietää, mistä puhuu kuvaillessaan kliseettömästi maan rikkaimpien ihmisten kaksinaismoralismia. Suurin kaikista on yksi aikakautemme tärkeimmistä ja jännittävimmistä romaaneista ja lukija Outi Vuoriranta tekee äänikirjalle oikeutta.