Nälkäpeli - äänikirja

Suzanne Collinsin teos Nälkäpeli, joka tunnetaan paremmin nimellä Hunger Games, on maailmanlaajuista menestystä niittänyt moderni klassikko. Tutustumme Katniss Everdeeniin, joka ottaa tämän trilogian ensimmäisessä osassa siskonsa paikan vuosittaisessa Nälkäpelissä. Nälkäpelissä on kyse selviytymisestä keinolla millä hyvänsä, mikä aiheuttaa ongelmia, kun Katniss saa seuraa omaan piiriinsä kuuluvasta Peeta Mellarkista. Molemmat eivät voi selvitä.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Nälkäpeli, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Nälkäpeli-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana): 2015-9-16

Kirjoittaja: Suzanne Collins

Lukija(t): Heljä Heikkinen

Kieli: Suomi

Kesto: 11 h 52 min

Luokka: SciFi

Julkaisija: WSOY

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Nälkäpeli

Kirjan juoni

Paikka, joka aikaisemmin oli Amerikka, tunnetaan nyt nimellä Panem. Se on erittäin vauras 12 piirikunnan ympäröimä kaupunki. Joka vuosi valta-asemaansa korostaakseen se järjestää Nälkäpelin. Kyseessä on perinne, joka ulottuu vuosikymmeniä taaksepäin, ja pääkaupungin asukkaat pitävät sitä juhlapäivänä. Nälkäpeliin valitaan kaksi 12–18-vuotiasta lasta, tyttö ja poika, kustakin piirikunnasta. Lapset joutuvat jättämään perheensä osallistuakseen peliin, jossa kilpaillaan elämästä ja kuolemasta ja joka lähetetään televisiossa ympäri Panemia. 16-vuotias Katniss Everdeen 12. piiristä osallistuu peliin ottaessaan valituksi tulleen 12-vuotiaan siskonsa paikan vapaaehtoisesti itselleen. Katniss on 74. Nälkäpelin 24 osallistujasta numero 23 ja hän lupaa siskolleen voittavansa.

Katniss ei usko selviävänsä pelistä hengissä – mutta hän ei aio luovuttaa taistelematta.

Alue 12 on niin köyhä, että Katniss on ollut useasti lähellä kuolla nälkään, mutta on aina keksinyt tavan selviytyä. Nyt hän kuitenkin joutuu kohtaamaan aivan uudenlaisen kuolemanvaaran, eikä tiedä, miten siitä selviytyisi.

Katniss ei halua tappaa tai satuttaa ketään, mutta tietää kuitenkin, mikä häntä odottaa, jos hän ei suostu pelaamaan. Asiat pahenevat entisestään, kun hän kokee hämmentäviä tunteita oman piirinsä poikaa, Peetaa, kohtaan, joka on myös hänen vastustajansa. Tilanne ei myöskään parane siitä, kun hän liittoutuu 11. piiristä tulevan pienen tytön, Ruen, kanssa, sillä hän tietää, että vain yksi voi selvitä Nälkäpelistä. Mutta kuka voittaa? Joutuuko Katniss tunteidensa valtaan? Antaako hän toisen voittaa, jotta tämä säilyisi hengissä? Katnissin voitto taas vaatii brutaaleja tekoja. Hänen pitää tappaa!

Arviomme teoksesta

Nälkäpelistä on tullut moderni klassikko etenkin filmatisointinsa jälkeen ja se kestää useitakin kuuntelukertoja. Kirja on ensimmäinen kolmiosaisesta Nälkäpeli-kirjasarjasta, johon kuuluvat teokset Nälkäpeli, Vihan liekit ja Matkijanärhi. Suosittelemme kuuntelemaan kirjat, vaikka olisitkin nähnyt niistä tehdyt elokuvat. Kuuntelemalla Suzanne Collinsin teokset, kuulet niiden alkuperäisversion juuri niin kuin kirjailija on ne tarkoittanut. Lupaamme, että kuunneltuasi ensimmäisen kirjan, et ehdi edes sulatella kuulemaasi, kun haluat jo aloittaa seuraavan teoksen kuuntelemisen. Ja vaikka Nälkäpeli-teoksista tehdyt elokuvat ovatkin hyviä, ne eivät kuitenkaan vastaa kirjasta saatavaa elämystä. On myös kiitettävä lukijaa, Heljä Heikkistä, joka saa jännityksen välittymään niin hyvin, että kerronta todella herää eloon.

Jännittävä ja erittäin viihdyttävä teos ja erinomainen kirjasarjakokonaisuus!

Katniss Everdeenistä kertovat äänikirjat ovat todella jännittäviä ja filmatisointinsa jälkeen ne ovat päässeet nauttimaan ansaitsemaansa arvostusta. Lukija Heljä Heikkinen saa jännityksen todella välittymään ja teokset heräämään henkiin!