Minä, Zlatan Ibrahimović - äänikirja

Vuonna 2011 yksi Ruotsin kaikkien aikojen suurimmista jalkapallotähdistä, Zlatan Ibrahimovic, julkaisi omaelämäkertansa. Kirja on kirjoitettu yhteistyössä kirjailija David Lagercrantzin kanssa ja siitä tuli valtava hitti. Pelkästään ensimmäisen kuukauden aikana kirjaa myytiin noin 415 000 kappaletta ja sittemmin kirja on julkaistu yli 20 maassa ja sitä on myyty yli miljoona kappaletta. Miika Nousiaisen lukemana pääset sukeltamaan Zlatan Ibrahimovicin elämään ja uraan kaikissa suurissa äänikirjasovelluksissa.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Minä, Zlatan Ibrahimović, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Minä, Zlatan Ibrahimović-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana): 2015-03-18

Kirjoittaja: David Lagercrantz

Lukija(t): Kari Ketonen

Kieli: Suomi

Kesto: 12 h 20 min

Luokka: Elämäkerrat, Tieto, Urheilu & treeni

Julkaisija: WSOY

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Minä, Zlatan Ibrahimović

Kirjan juoni

Kirjassa pääsemme seuraamaan Zlatanin matkaa ja seuraamaan suuria toiveita elättelevän pikkupojan kasvua Malmön esikaupungissa Rosengårdissa aina kansainväliseksi tähdeksi asti. Hän vei kotiin neljä perättäistä Italian jalkapalloliigan Scudettoa ja hänet kruunattiin turnauksen parhaaksi maalintekijäksi. Zlatan puhuu kirjassaan avoimesti suhteistaan sekä pelaajiin, valmentajiin, managereihin että ystäviin – rakkaudesta jalkapalloa ja perhettään kohtaan – sekä siitä, miten hän alkoi halveksia mediaa.

Tarina ei kuitenkaan ala Malmöstä. Ensimmäinen luku heittää kuuntelijat Zlatanin Barcelona-vuosina vallinneeseen laajasti puhuttuun ja kireään tilanteeseen, jossa lopulta annetaan vastauksia siihen, mitä Zlatanin ja hänen managerinsa, Pep Guardiolan, välillä oikein tapahtui. Siitä, mikä vaikutti monista Zlatanin uran selittämättömältä laskulta, avataan kirjassa yksityiskohtia säästelemättä – se onkin ominaisuus, joka kantaa läpi äänikirjan. Zlatan, joka on viime vuosina pidättäytynyt median haastatteluista ja lausunnoista, jakaa nyt yksityiskohtaista tietoa jalkapallomaailman sisäpiireistä.

Yksi sana, joka toistuu äänikirjassa, oli Zlatan missä vaiheessa uraansa tahansa, on konflikti. Malmössä, Ajaxissa, Juventuksessa, Interissä, Barcelonassa ja Milanossa Zlatan eli aina jonkinlaista konfliktia joko valmentajien, managerien tai muiden pelaajien kanssa. Pep Guardiolan lisäksi Zlatan puhuu kirjassa myös konflikteistaan entisen malmöläisen valmentajansa Roland Nilssonin, Rafael van der Vaartin, Leo Messin, Patrick Vieran ja koko Juventuksen valmennustiimin kanssa.

Mutta kyse ei ole pelkästään konflikteista. Zlatan myös ylistää niitä ihmisiä, jotka ovat auttaneet häntä urallaan. Näistä muutamia mainitsemisen arvoisia henkilöitä ovat esimerkiksi Fabio Capello, Jose Mourinho ja Mino Railoa.

Minä, Zlatan Ibrahimovic on kirja, joka vastaa kysymykseen, jota lähes kaikki ovat jossakin vaiheessa elämäänsä ihmetelleet – millaista on olla ammattilaisjalkapalloilija. Kirja kertoo tarinan vähintäänkin fantastisesta urasta, joka tällä Ruotsin entisellä maajoukkuekapteenilla on takanaan, ja sen on kirjoittanut taitavasti David Lagercrantz.

Ainoa kielteinen asia, joka kirjasta voidaan sanoa, mutta joka on kuitenkin ymmärrettävää, on sen kieli. Zlatan on yksinkertaisesti taitavampi jalkapallossa kuin sanailussa ja kirjassa saamme kuunnella juuri Zlatanin sanoja, jotka voivat pitkällä aikavälillä muuttua yksitoikkoisiksi. Jopa kolmen tunnin kuuntelun jälkeen käy selväksi, kuinka Zlatan viljelee lausahduksiaan "mutta älä viitsi", "totta puhuen" ja "aivan rehellisesti sanottuna". Vaikka nämä sanavalinnat antavatkin aidomman tunteen siitä, että kyse on juuri Zlatanin omista sanoista, siitä ei olisi ollut haittaa, jos Lagercrantz olisi itse tarjonnut tekstiin hieman vaihtelua ja lisäyksiä.

Jokainen, joka on kuunnellut äänikirjoja, tietää, kuinka tärkeä lukijan rooli niissä on. Miika Nousiainen vastaa tästä tehtävästä Zlatanin omaelämänkerrassa ja hän tekee sen erittäin hyvin. Nousiainen ei pyri matkimaan Zlatania, mutta onnistuu silti taitavasti kertomaan tarinan tavalla, jolla voisimme uskoa Zlatanin sen kertovan. Kieli on selkeää ja lopputuloksena on miellyttävä ja mukaansatempaava kuuntelukokemus.

Upea kertomus Zlatanista, jota et ole ennen nähnyt!

Zlatan Ibrahimovicin omaelämäkerta ei ole pelkästään todella viihdyttävä ja hauska, vaan se on myös julman rehellinen! Zlatan ei säästele yksityiskohtia ja yleisönä ainakin tunnet saavasi hyvän käsityksen siitä, miltä jalkapalloeliitin keskuudessa näyttää ja mitä sen suljettujen ovien takana todella tapahtuu.