Mikael Persbrandt - Muistini mukaan- äänikirja

Muistini mukaan on Carl-Johan Vallgrenin kirjoittama kirja ruotsalaisnäyttelijä Mikael Persbrandtin muistelmista. Vallgren on kirjoittanut tätä aikaisemmin myös muita romaaneja, joista yksi on August-palkinnon voittanut Tarina merkillisestä rakkaudesta. Muistini mukaan kertoo ruotsalaisnäyttelijä Mikael Persbrandtin elämästä aina lapsuudesta nykypäivään. Se on elämäntarina, joka koskettaa ja kuvaa näyttelijän rankkaa elämää, joka on täynnä huumeita ja alkoholia. Kuulija näkee Mikael Persbrandtista aivan toisenlaisen puolen, sillä nimen takana on paljon muutakin kuin Beck-sarjasta tuttu Gunvald Larsson.

Kuulija voi odottaa todellista tunteiden vuoristorataa, sillä kyseessä on tositarina, joka koskettaa, kun äänikirjan lukija Jaakko Ohtonen taitavasti sen kertoo. Kuulija ymmärtää kirjan kautta Persbrandtin oman version siitä, mitä otsikot ja media huutelivat hänestä näyttelijän synkimmällä hetkellä. Mikael Persbrandt: Muistini mukaan on kirja, joka herättää tunteita ja koskettaa.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Mikael Persbrandt - Muistini mukaan, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Mikael Persbrandt - Muistini mukaan-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana): 2018-08-27

Kirjoittaja: Carl-Johan Vallgren

Lukija(t): Jaakko Ohtonen

Kieli: Suomi

Kesto: 15 h 11 min

Luokka: Elämäkerta

Julkaisija: Tammi

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Mikael Persbrandt - Muistini mukaan

Kirjan juoni

Kirja kertoo tarinan Mikael Persbrandtin elämästä ja se alkaa hänen lapsuudestaan. Kirjassa Mikael itse pyrkii analysoimaan elämäänsä käymällä läpi tapahtumia aina lapsuudesta nykypäivään, ja pääsemme seuraamaan hänen kokemuksiaan sillä tavalla kuin hän ne itse muistaa. Mikael kasvoi yksinhuoltajaäitinsä kanssa ja kuulijana saamme seurata, miten hänen lapsuutensa ja kasvatuksensa muovaavat hänestä sen ihmisen, joka hän on tänä päivänä. Kuulemme, miten hänestä kasvaa aikuinen mies, jolla on päämäärä, jonka puolesta hän taistelee; saavuttaa läpimurto näyttämöllä.

Kirjassa pääsemme kuuntelemaan, miten hän aloitti Gunvald Larssonina Beck-elokuvissa, ja mitä hän itse ajatteli roolistaan Gunvaldina. Hän kertoo elämästään teatterissa ja hänen suurista rooleista Kuninkaallisessa draamateatterissa sekä siitä, miten hän lopulta menettää otteensa alkoholille ja kokaiinille. Tämän elämäkerran kautta kuulijat saavat myös käsityksen Persbrandtin rakkauselämästä ensin Maria Bonnevien kanssa ja sitten Sanna Lundellin kanssa, kuin myös siitä, miten hänen riippuvuutensa vaikutti hänen yksityiselämään. Muistini mukaan on koskettava tarina, joka saa kuulijan näkemään Persbrandtin uudessa valossa.

Tietoa kirjailija Carl-Johan Vallgrenista

Ennen Mikael Persbrandtin elämäkertaa Carl-Johan Vallgren on kirjoittanut monia muita kirjoja. Vallgren syntyi vuonna 1964 Linköpingissä ja varttui Falkenbergissä. Elämänsä aikana hän on asunut monissa paikoissa, kuten Berliinissä, mutta tällä hetkellä hän on asettunut Tukholmaan ja työskentelee kirjailijana. Hänen debyyttiromaaninsa Nomaderna julkaistiin vuonna 1987 ja siitä lähtien hän on julkaissut useita romaaneja, novellikokoelman, esseekirjan Berliinistä sekä kaikkein viimeisimpänä Persbrandtin muistelmat. Hänen ensimmäinen teoksensa kertoi maailmalle kaipuun ja samanaikaisen koti-ikävän ristiriidasta.

Kirjailijan teoksia on julkaistu 25 eri maassa ja vuonna 2002 markkinoille saapui hänen menestyksekkäin teoksensa; Tarina merkillisestä rakkaudesta. Se sai samana vuonna vuoden parhaan kaunokirjallisuuskirjan August-palkinnon ja vuonna 2004 myös Tylösand-palkinnon. Kirjaa on myyty Ruotsissa 350 000 kappaletta. Menestyksekkään romaaninsa jälkeen Vallgren vietti hiljaiseloa, kunnes vuonna 2009 hän palasi takaisin salanimellä Lucifer kirjoittaen noir-trillereitä. Hän on julkaissut salanimellään seuraavat neljä kirjaa; Kunzelmann & Kunzelmann, Havsmannen, Varjopoika ja Siat.

Täysin uusi puoli Mikael Persbrandtista

Muistini mukaan on äänikirja, joka koskettaa ja joka saa minut näkemään Mikael Persbrandtin aivan eri tavalla. En tiennyt mitään hänen teatterielämästään ja vaikka tunsin hänet Beck-elokuvien Gunvald Larssonina, minulla ei ollut aavistustakaan, millaisia asioita hän on joutunut kokemaan ja millä tavalla hän itse roolinsa näki. Persbrandtilla, kuten tämän läheisilläkään, ei ole ollut helppoa. Suosittelen tätä äänikirjaa lämpimästi!