Leijapoika - äänikirja

Leijapoika on tarina kahdesta pojasta, jotka kasvavat rinta rinnan Kabulissa, mutta jotka tulevat aivan eri maailmoista. Toinen pojista tulee kaupungin rikkaalta alueelta, kun taas toinen on syntynyt köyhään perheeseen. Kirja alkaa kertomalla tarinaa kauniista ja vauraasta Afganistanista muuttuen siksi taistelutantereeksi, joka se on tänä päivänä. Se on liikuttava tarina uskollisuudesta, rakkaudesta ja petoksesta; yksinkertaisesti tunteiden runsaudesta. Kun aloitat kirjan kuuntelemisen, tulet huomaamaan, kuinka vaikeaa siitä on pitää taukoa.

Leijapojan takana seisoo afganistanilais-amerikkalainen kirjailija Khaled Hosseini, joka on kirjoittanut myös muita kirjoja, kuten Tuhat loistavaa aurinkoa sekä Ja vuoret kaikuvat. Äänikirjassa Leijapojan lukijana toimii itse Khaled Hosseini ja hän tekee sen kirjan ansaitsemalla tavalla. Tämä uskomaton tarina ei ole vielä saatavilla suomenkielisenä äänikirjana, mutta voit kuunnella sen englannin kielellä monissa äänikirjapalveluissa. Kirja on tietysti saatavilla myös muissa formaateissa, kuten e-kirjana ja pokkarina, mutta äänikirjana tämä upea tarina tuo sitä pientä ekstraa, jota monet meistä etsivät kirjoista.

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Leijapoika, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Leijapoika-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana):2003-06-01

Kirjoittaja: Khaled Hosseini

Lukija(t): Ville-Veikko Niemelä

Kieli: Suomi

Kesto: 12 h 3 min

Luokka: Romaanit

Julkaisija: Otava

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Leijapoika

Kirjan juoni

Leijapoika kertoo tarinan kahdesta pojasta, Amirista ja Hassanista. He ovat parhaita ystäviä, jotka kasvavat yhdessä eri maailmoissa. Amir on rikkaan miehen poika, kun taas Hassanin isä työskentelee Amirin isän palvelijana. Suurista eroista huolimatta he ovat täysin erottamattomia ja Hassan on Amirin uskollinen ystävä, joka auttaa ja puolustaa tätä koko ajan. Yhtenä päivänä, kun Amirilla olisi mahdollisuus hyvittää Hassanin osoittama uskollisuus, hän pettää ystävänsä täydellisesti. Poikien välinen ystävyys tuhoutuu ja kun neuvostojoukot hyökkäävät kaupunkiin, Amir ja hänen isänsä pakenevat maasta.

Amir ja hänen isänsä saapuvat Kaliforniaan ja Amir uskoo päässeensä pakoon menneisyyttään ja kaikkia muistojaan. Valitettavasti hän ei pysty unohtamaan, mitä Hassanille tapahtui. Leijapoika on tunteikas romaani ystävyydestä, uskollisuudesta ja petoksesta. Kyse on isistä ja pojista, heidän suhteestaan toisiinsa ja afganistanilaisten historiasta. Se on unohtumaton tarina, josta on vaikea pitää taukoa ja joka kulkee mukanasi vielä vuosien päästä.

Tietoa kirjailija Khaled Hosseinista

Khaled Hosseini on afganistanilais-amerikkalainen kirjailija, joka on julkaissut lukuisia romaaneja ja saavuttanut kansainvälistä menestystä. Hosseini syntyi vuonna 1965 Kabulissa Afganistanissa, mutta muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1980. Hänen romaaninsa perustuvat enimmäkseen Afganistaniin ja kuvaavat, miltä elämä näytti siellä sodan aikana, maassa tapahtuvia muutoksia ja miten kaikki tämä vaikutti ihmisten elämään. Hosseinin kirjailijauran läpimurtona Leijapoika on fantastinen tarina kahdesta pojasta ja parhaista ystävistä, jotka kasvavat rinta rinnan Kabulissa.

Hosseinin perhe muutti ensin Ranskaan, jossa he oleskelivat neljän vuoden ajan ennen turvapaikan hakemista Yhdysvalloista. Kun Hosseini muutti Yhdysvaltoihin ja valmistui yliopistosta, hän työskenteli lääkärinä Kaliforniassa ennen kuin tuli tunnetuksi kirjailijana. Vuonna 2006 hän vastaanotti Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisjärjestön humanitaarisen palkinnon ja hänet nimettiin myös Yhdysvaltain hyvän tahdon lähettilääksi. Hosseini palasi Afganistaniin ensimmäisen kerran 36-vuotiaana ja tunsi itsensä siellä turistiksi. Hänen kirjansa antavatkin paremman kuvan siitä, millaista elämä oli hänen varttuessaan.

Upea tarina rakkaudesta, petoksesta ja onnellisuudesta!

Leijapoika on tunteikas, elävästi kirjoitettu ja koskettava tarina kirjailija Khaled Hosseinilta. Se on tarina rakkaudesta, petoksesta, uskollisuudesta, pettymyksestä ja onnellisuudesta. Teos tuo esiin lukuisia tunteita, mikä tekee tarinan kuuntelemisen lopettamista vaikeaa. Ja kun lukijana toimii vielä itse kirjan kirjoittaja, kirjan tunteet todella välittyvät kuulijalle. Leijapoika on äänikirja, joka saa sinut tuntemaan ja ajattelemaan. Se on kirja kaikille, jotka pitävät vahvoista toiminnallisista tarinoista, jotka vievät mukanaan. Leijapoika on epäilemättä kirja, jota ei kannata jättää välistä.