Helikopteriryöstö - äänikirja

Kirja ”Helikopteriryöstö” perustuu todellisiin tapahtumiin, jotka ravistelivat koko Ruotsia vuonna 2009, jolloin Tukholman Västbergassa tehtiin arvovaraston ryöstö helikopterin avulla. Kyseessä oli yksi taidokkaimmista ja näyttävimmistä ryöstöistä koskaan. Tapahtuma sekä järkytti että kiehtoi koko maailmaa. 40 miljoonaa kruunua katosi, eikä rahoja koskaan löydetty.

Kirjoittaessaan tätä kirjaa Joonas Bonnier on tavannut ihmisiä, joita ei ole koskaan aikaisemmin haastateltu, ja saanut samalla täysin uutta tietoa ryöstöstä. Näiden haastattelujen pohjalta hän on kirjoittanut tämän uskomattoman jännittävän trillerin, joka on täynnä yksityiskohtia, joita emme ole ennen kuulleet. Lisää syvällisyyttä teokseen tuo kokenut ja pidetty lukija Jani Karvinen. Kyseessä onkin erinomainen äänikirja kaikille true crime -äänikirjojen ystäville!

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Helikopteriryöstö, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Helikopteriryöstö-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana): 2018-4-4

Kirjoittaja: Jonas Bonnier

Lukija(t): Jani Karvinen

Kieli: Suomi

Kesto: 17 h 16 min

Luokka: Jännitys

Julkaisija: Tammi

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Helikopteriryöstö

Kirjan juoni

Koko maailmaa kiehtonut ryöstö tunnetaan nimellä ’helikopteriryöstö’. Koko maailma järkyttyi 23.9.2009 kello 23.09 tapahtuneesta arvovarastoryöstöstä Västbergassa, Tukholman keskustan lähellä. Helikopteri laskeutui katolle ja ryöstäjät tulivat sisään ilman tuliaseita ja veivät noin 39 miljoonaa kruunua. Rahoja ei koskaan saatu takaisin.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Ruotsissa nähtiin helikopterin avulla tehty ryöstö. Operaatio oli alun perin hankala, sillä poliisin omiin helikoptereihin oli asetettu valepommi.

Tässä arvovaltaisen Jani Karvisen lukemassa äänikirjassa saamme kuulla Jonas Bonnierin löytämää materiaalia, jota kukaan ei ole koskaan aiemmin kuullut. Lukemattomien haastattelujen avulla hän on luonut trillerin, joka on niin jännittävä, että sen kuuntelemista on vaikeaa lopettaa. Se on täynnä mahtavia yksityiskohtia, joka tekevät siitä todellisen true crime -genren klassikon. Se on täynnä jännitystä ja yllätyksiä ja yksinkertaisesti todella hyvä kirja!

Tarina on pala Ruotsin historiaa, josta jokaisen on hyvä tietää, ja Jonas Bonnierin taitavien kirjoittajanlahjojen myötä kyseessä on äänikirja, josta on mahdotonta olla pitämättä.

Jonas Bonnierin henkilökuva

Jonas Bonnier on vuonna 1963 syntynyt ruotsalainen kirjailija ja yritysjohtaja. Jonas on työskennellyt Bonnier-konsernissa ja toiminut Bonnier Magazinesin toimitusjohtajana sekä vuosina 2008–2014 Bonnier Oy:n toimitusjohtajana.

Nykyään hän istuu Bonniers Konsthallin hallituksessa ja on Stora Journalistprisetin puheenjohtaja.

Jonas Bonnierin esikoisromaani oli ”Prinsessa ja puoli valtakuntaa”, joka julkaistiin vuonna 1998, minkä jälkeen hän on julkaissut kymmenkunta kirjaa. Vuonna 2017 hän teki läpimurtonsa maailmanmenestykseksi nousseella teoksellaan Helikopteriryöstö. Teosta on myyty ympäri maailman ja myös tarinan elokuvaoikeudet on myyty.

Erinomaisesti kirjoitettu, mukaansatempaava ja jännittävä tarina!

Helikopteriryöstö on erinomainen tarina ja se on menestynyt niin kirjana, elokuvana kuin myös äänikirjana! Jonas Bonnier kirjoittaa taitavasti ja hän on onnistunut saamaan esiin uutta tietoa ja uusia näkökulmia yhteen Ruotsin tunnetuimmista ryöstöistä.