Faktojen maailma – äänikirja

Faktojen maailma on äänikirja, joka on mullistanut maailman. Tämä tosin on jotain, mikä ei kenties ole niin outoa, sillä äänikirjan takana seisoo arvostettu ruotsalainen professori Hans Rosling.
Hans Rosling jätti tämän maailman aivan liian aikaisin ja hänen omien sanojensa mukaan tämä kirja oli hänen viimeinen kamppailunsa elinikäisessä taistossa globaalia tietämättömyyttä vastaan.

Faktojen maailma on äänikirja, joka kaikkien pitäisi kuunnella. Se antaa toivoa ja kannustaa meitä lopettamaan maailman väärinymmärtämisen ja luottamaan sen sijaan tosiseikkoihin. Teoksen lähtökohtana on kymmenen virhettä, joita aivomme usein tekevät ja miten tämän tiedon avulla voimme oppia olemaan toistamatta näitä tavanomaisia virheitä. Lisäksi Juhani Rajalin lukijana auttaa tekemään äänikirjasta entistä viihdyttävämmän.

Tee kuten Barack Obama ja tutustu sinäkin Faktojen maailmaan, viisastu ja opi ymmärtämään maailmaa hieman paremmin!

Jos haluat kuunnella äänikirjaa Faktojen maailma, voit tehdä sen ilmaiseksi BookBeatissa 30 päivän ajan.

Täällä voit suoratoistaa Faktojen maailma-äänikirjoja ilmaiseksi jopa 30 päivän ajan

 • Äänikirjapalvelua TestijaksoTiedotKuukausittainen hintaSovellus
 • 1BookBeat

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Suuri valikoima ääni- ja e-kirjoja
  • Hyvin toimiva sovellus
  • Hyvä e-kirjanlukija
  • Ei sitoutumisaikaa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Standard:
  14,99€ / kk
  Premium:
  19,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
 • 2Storytel

  Käytä ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
  • Suurin äänikirjapalvelu Pohjoismaissa
  • Uusia Storytel Originals -teoksia + eksklusiivista sisältöä joka kuukausi
  • Turvallinen lastentila
  • Helppo peruuttaa milloin tahansa
  Basic:
  9.99€ / kk
  Premium:
  14,99€ / kk
  Unlimited:
  24,99€ / kk
  Family:
  21,98€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan
 • 3Nextory

  Käytä ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan
  • Laaja valikoima e-kirjoja
  • Tyylikäs sivusto
  • Useita erilaisia tilausvaihtoehtoja
  Basic:
  11.99€ / kk
  Unlimited:
  18,99€ / kk
  Unlimited 2-4:
  23,99€ / kk
  Kokeile ilmaiseksi 30 vuorokauden ajan

Tietoja kirjoista

Julkaistu (äänikirjana): 2020-11-26

Tekijät:: Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund

Lukija(t): Juhani Rajalin

Kieli: Suomi

Kesto: 8 h 28 min

Luokka: Faktat, Yhteiskunta ja keskustelu

Julkaisija: Natur & Kultur

Saatavilla olevat formaatit: Äänikirja & E-kirja

Faktojen maailma

Kirjan juoni

Tämä kirja sisältää kymmenen vinkkiä, jotka auttavat sinua ymmärtämään maailmaa paremmin. Faktojen maailma pohjautuu Roslingin haluun pyrkiä muuttamaan ihmisten tapaa ajatella.

Meillä ihmisillä on ainainen kyky ymmärtää maailmaa väärin ja tämän lisäksi perustaa todellisuus muihin kuin tosiasioihin. Tässä kirjassa Hans Rosling auttaa meitä ajattelemaan "oikein". Yksi yleisimmistä ja ongelmallisimmista väärinkäsityksistä on se, että nousu seuraa aina lineaarista käyrää. Tämän ei kuitenkaan tarvitse aina pitää paikkaansa.

Tämä on vain yksi niistä kymmenestä väärinkäsityksestä, joihin me ihmiset kompastumme – tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että reagoimme aina globaaleista trendeistä puhuttaessa väärin.

Hans Roslingin viimeinen kirja yrittää rauhoitella meitä. Maailma ei ole niin näkyvästi paha ja vaarallinen kuin tiedemiehet ja tiedotusvälineet saavat meidät uskomaan. Hän kutsui kirjaansa "datana, joka toimii terapiana", keinona rauhoittaa meitä ihmisiä. Ja niin hän tekeekin.

Jos haluat oppia ymmärtämään maailmaa paremmin, Faktojen maailma on kirja, joka kannattaa ehdottomasti lukea. Jos rakastat äänikirjoja, jotka paitsi viihdyttävät, mutta myös edistävät ymmärrystä, tämä kirja on juuri sinulle.

Tietoa kirjailija Hans Roslingista

Vuonna 1948 syntynyt ja vuonna 2017 kuollut Hans Rosling oli yksi Ruotsin kaikkien aikojen rakastetuimmista ja arvostetuimmista professoreista. Ennen kaikkea hän teki itsensä tunnetuksi siitä, miten hän repi alas kristallinkirkkaalla ja opettavaisella tavalla ne ennakkoluulot, joita meillä ihmisillä usein on maailmasta.

Hän oli lääkäri ja kansainvälisen terveyden professori Karoliinisessa instituutissa ja tuli tunnetuksi Ruotsin Lääkärit ilman rajoja -järjestön alullepanijana.

Vuonna 2009 Rosling pääsi myös Foreign Policy Magazine -lehden 100 ajattelijan listalle. Heidän ideansa ovat auttaneet muovaamaan maailmaa.

Hans Rosling ei kuitenkaan ollut "vain" professori, vaan hän oli myös pidetty kansanvalistaja, joka on tehnyt suuren vaikutuksen Ruotsissa. Hän oli persoona, jonka objektiivinen ääni pysyy toivottavasti keskuudessamme ikuisesti.

Tärkeä kirja aikakaudelle, jossa elämme

Faktojen maailma on tärkeä kirja nykyhetkestämme, jossa valheelliset uutiset kiertävät ja jossa ihmiset ovat näyttäneet unohtaneen, mitä tosiasiat todellisuudessa ovat. Mielestämme tämä on äänikirja, joka kaikkien tulisi kuunnella.